Objavivši već jedan tekst na temu (ne)svesti našeg naroda, nadovezaću se povodom iste teme osvrtom na naslovnice nekih dnevnih listova.

Zgrožena naslovnom stranom dnevnog lista „ALO“ od 11. novembra, podstaknuta sam da govorim o ovoj temi i javno iskažem svoje gnušanje protiv fenomena „naslovnica koja prodaje tiraž“ bez obzira na odvratnost iste! Malo je reći da bih zakonom zabranila ovakve dnevne listove. Ali pošto živimo u državi koja piše zakone i debelo plaća one koji ih pišu, a pri tom se isti i ne poštuju ili se poštuju po različitim aršinima, pitala bih Vas šta mislite o svemu ovome?

Zar je normalno staviti na naslovnu stranu bljuvotine i bahanalije koje upražnjavaju učesnici „Farme“, a koji su u takozvanom, VIP serijalu? Zar su to Very Important Persons naše države??? Zar je išta toliko važno što oni tamo urade ili izgovore da bi se stavilo na naslovnu stranu dnevnih novina, koje će pročitati veći deo populacije a pogotovo mladi koji nesvesno upijaju model ponašanja naših VIP ličnosti. Zar nam treba direktan prenos događaja iz „pakla“? Nije li dovoljno duboko potonula ova moralno iskasapljena zemlja nego moramo i javno da ističemo ko su nam javne ličnosti? Zombirati naciju gomilom gluposti putem javnih medija je lako i jedino sredstvo protiv bilo kakve pobune. Većina ni ne razmišlja o sopstvenom životu, gleda se Farma tako da je nebitno da li se išta u ovoj državi radi, proizvodi ili stvara? Kreativnost i želju za životom je ubijena ovako je lakše – predati se i ne razmišljati.

Malo je reći i to, da se gledanjem ovakvih serijala poput gomile reality emisija, podržava sopstvena moralna, sociološka i psihološka propast, jer mi tu televiziju i plaćamo. Samim tim plaćamo i gadosti koje nam učesnici priređuju pokazujući nam svoju apsurdnost postojanja, dok gomila ljudi u ovoj istoj državi umire od gladi!

Vidno uznemirena, ovim ću završiti...

A vi razmislite...