Da li ste propratili ovako nešto interesantno?
 
Festival nauke u Beogradu, četvrti po redu, pod sloganom "Oči u oči sa naukom" bio je sjajan!
 
Održan je na tri lokacije: u Studentskom kulturnom centru, Galeriji Narodne banke Srbije i u bivšoj Robnoj kući Kluz. Festival je posetilo preko 19 000 posetilaca, a, kako kažu, taj broj govori u prilog tome da nauka postaje sve popularnija tema i kod nas. Stvarno je svašta moglo da se vidi, čuje i proba. Postavke su bile mnogo kvalitetnije nego prethodnih godina. Od kompjuterske igrice u kojoj učesnik mislima pokreće softver, suvog leda koji pod pritiskom iz kante  izlazi u kolutićima dima, do malenih robota koji sakupljaju loptice, posetiocima je predstavljen veliki broj maštovitih izuma.
Na krajnje zabavan i zanimljiv način, učesnici su dokazali da se iza bauka, kao što su fizika i hemija, krije očaravajući svet magije. Dečaci su uživali dok im je, u posebno opremljenom studiju, objašnjavano kako se prave efekti upotrebljeni u filmu "Matriks", a devojčice su uživale mešajući boje, praveći gelove i posebno oko štanda sa eteričnim uljima.

Inspirativna predavanja su na jednostavan način pružila odgovore na mnoga pitanja i rešila neke nedoumice. Bilo je jako simpatično slušati radoznala pitanja publike i sigurna sam da su inspirativni predavači uživali u tome. 

Festival nauke je dokaz da se kroz zabavu, koja je namenjena svim generacijama, stvarno mnogo toga može naučiti. Jedva čekam sledeći!

Pogledajte kako je to sve izgledalo!