Ima li lepšeg događaja od rođenja novog života? Naravno da nema! 

Ovo je lepa vest iz našeg komšiluka! 

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/218703/Lavica-Sumba-na-svet-donela-dva-bela-lava

Beogradski Zoološki vrt od jutros je bogatiji za još dva bela lava. Oni će od danas praviti društvo Jeleni i Dušanu u posebnoj sobici “Vrta dobre nade”.

Bela lavica Šumba jutros je donela na svet još dva mladunčeta belih lavova. Oba mladunčeta su mužijaci. Volonterka zoološkog vrta Nadežda Radović sa njima je od prvog trenutka.


 

- Jedan lavić se rodio oko 6, a drugi oko 7 sati jutros. Oni su za sada dobro. Međutim, njih je majka odbacila, pa moraju sami da nauče da se hrane preko cucle. Ne znamo zašto ih majka odbacuje, ali trudimo se da brinemo o njima najbolje što možemo. Njihovo stanje je prilično kritično u prvih 24 sata. Takođe, kritični su i prvih šest meseci - kaže Radović.


Osim Nadežde i čitav tim lekara i veterinara zadužen je za brigu o njima. U “Vrtu dobre nade” dodaju da su se nadali da će bar jedno mladunče biti ženka.

 

                            

 

 

Moram dodati da su prelepi i da su lavovi stvarno kraljevske životinje! Omiljeni su mi iz grupe divljih životinja! Nadam se da će tim veterinara i volontera uspeti da ih odgaje i pored problema koje imaju sa majkom lavicom!

Pogledajte ovaj ležerni, ponosni položaj koji je zauzela! Stvarno izgleda moćno!

 

 


 Na slici je lavica Maša, iz oka moje prijateljice koja ju je fotografisala u jednoj od poseta zoo vrtu!;)